Ne bucură noile vești primite de la Claudiu Mihăilă, sighișoreanul ce acum locuiește în Tomelloso (Spania), un oraș care se află în regiunea Castilla-La Mancha, cunoscută lumii pentru vinurile sale, gastronomia de origine pastorală și patrimoniul cultural-istoric, dar mai ales pentru personajul Don Quijote, închipuit de scriitorul Miguel de Cervantes.

Nu, Claudiu Mihăilă nu se luptă cu morile de vânt, ci face performanță sportivă. (Un interviu cu Claudiu Mihăilă se poate găsi la linkul http://independentulsighisorean.ro/?q=content/interviu-sighi%C8%99oreanul-claudiu-mih%C4%83il%C4%83-multiplu-campion-la-arte-mar%C8%9Biale).

Claudiu a părăsit Sighișoara în anul 2000 pentru a se alătura importantei comunități românești din Spania. Și-a schimbat modul de viață și a schimbat dansurile sportive cu artele marțiale. În calitate de sportiv înregistrat la cluburi din Spania și România (Club Sportiv Jad – Wushu Kung Fu, care este afiliat la Federația Română de Arte Marțiale), a adunat o colecție impresionantă de titluri. De ceva timp are și propriul club în care predă tehnici Tai Chi și de autoapărare.

Pandemnia, cu toate limitările pe care le-a atras, nu a reușit să limiteze pasiunea lui Claudiu pentru sportul care îl pasionează. Anul 2021 i-a ”priciunuit” noi reușite de excepție:

– la Campionatul International de Kung fu (Taijiquan) „Glory Forms Star Champhion” din Germania, organizat de MAA-I (Federatie infintata in 1964) in luna lui Februarie, Claudiu a obtinut Medalia de Aur (Taijiquan Chen Style) si Cupa Martial Arts International;

-zielele trecute, Claudiu a primit vestea bună în urma de la ultime competiții, „BBFC Open World Champhionship Poland 2021” ce a fost organizata in Polonia unde au participat in jur de 138 sportivi din 11 tari inclus USA… și după cum spune el însuși, ”am putut face un bun rezultat”: 1 Medalie de Aur, 1 Medalie de Argint  (Wushu Taijiquan Chen Style ) și centura BBFC World Champhionship Martial Arts.

Sportul sighișorenilor e viu… și odată cu sfârșitul pandemiei (să vină odată !) vom străluci cum n-am făcut-o de mult timp. Sighișoara e pe harta lumii nu doar ca perlă a Transilvaniei, ci ca punct de plecare pentru oameni de sport de renume național și internațional.