Recent, CSM Sighișoara a încheiat un protocol de colaborare multidisciplinară cu CSM Mediaș.

Ca primă manifestare a colaborării create, cele două cluburi sportive organizează în data de 5 februarie 2021 un turneu de pregătire online de ŞAH, în sistem elvețian. Jucătorii secției ȘAH a CSM Sighișoara se întrec -începând cu ora 16- cu omologii lor de la CSM Mediaș.

Din partea ambelor echipe participă câte 10 jucători, pe două categorii de vârstă. La final se va realiza atât clasamentul pe echipe cât și cel individual.

Am asigurat surse de finanţare din afara bugetului CSM pentru orgazanizarea turneului și premierea jucătorilor.O satisfactie majora simte prof. Marius Clotan, instructorul sectiei Sah a CSM Sighisoara, care declară: „După ani de așteptări, secția de șah din cadrul CSM Sighișoara s-a pus în mișcare. Evenimentul a fost marcat de un meci amical, online, între CSM Mediaș și CSM Sighișoara.

E doar un început. Va fi mult de muncă. Va fi nevoie de sacrificii și de sute de ore de antrenament pentru a ajunge să savurăm din cupa succesului. Important e că avem tineri frumoși, dornici de a dezlega tainele acestui minunat joc, care nu e numai joc, acestui minunat sport, care nu e numai sport. Matei, Andrei, Alexandra, Krisztian, Darius, David, Alexandru, Victor, Stefania, Cosmin sunt cei care au deschis calea spre ceea ce se vrea a fi minunata poveste a șahului sighișorean. Mulțumim colegilor de la CSM Mediaș pentru implicare”.

Muțumiri doamnei director CSM Medias si domnului Emil Deliman (instructorul sectiei Sah-CSM Medias) pentru participarea la organizare și ajutor.